Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Ο  λογιστής σήμερα όσο και αν αντιμετωπίζεται ως ασήμαντος ανθρωπάκος  από το κράτος  και από πολλές επιχειρήσεις, όσο αδικημένος και αν αισθάνεται,

είναι ο επαγγελματίας,  ο επιστήμονας,  ο υπεύθυνος, ο προοδευτικός, ο πολυμήχανος.

Επαγγελματίας, έχει εξοπλίσει το γραφείο του με προσωπικό  μηχανήματα και προγράμματα για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Επιστήμονας, καθημερινή ενημέρωση για τις αλλαγές νόμους και νέες εφαρμογές .

Υπεύθυνος, τηρεί όλες τις ημερομηνίες και στέλνει εμπρόθεσμα πληθώρα εντύπων και είναι σε επαγρύπνηση για ότι νέο υπάρχει.

Προοδευτικός, χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες clouds απομακρυσμένη βοήθεια  (any desk ,TeamViewer).

Πολυμήχανος, βρίσκει και  προτείνει τον μηχανισμό που θα αποφέρει στην επιχείρηση το μεγαλύτερο κέρδος.

Έχω ακούσει πολλές φορές το παράπονο από επιχειρηματίες ότι ο λογιστής τους δεν τους ενημερώνει για τις εξελίξεις αλλά και για το που βρίσκεται η εταιρεία λογιστικά, τι κέρδη, τι φόρους θα πληρώσουν κλπ.

Από την  ερώτηση μου την πληρώνουν στο λογιστή τους συμπεραίνω 2 προβλήματα ότι η τιμή είναι πολύ χαμηλή για να έχουν το επίπεδο υπηρεσίας που απαιτούν και δεύτερο οι χαμηλές τιμές που προσφέρει ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ για να είναι ανταγωνιστικός δεν του αφήνει χρόνο να ασχοληθεί προσωπικά με όλες τις εταιρείες.

Άλλο ένα παράπονο ότι δεν τον βρίσκουν στο τηλέφωνο τον λογιστή τους.

Σήμερα οι λογιστές μιλάμε πολλές ώρες στο τηλέφωνο, σε σημείο που δεν υπάρχει χρόνος για να δουλέψουμε αλλά πάντα ένας λογιστής πρέπει να βρίσκει τρόπο να λύση αυτό το πρόβλημα, ο επιχειρηματίας  δεν πρέπει να νιώθει μόνος.

Έτσι λοιπόν ο λογιστής σήμερα θα πρέπει να έχει την δυνατότητα

Να επικοινωνεί με τον επιχειρηματία να τον ενημερώνει για όλες τις αλλαγές για την κατάσταση της επιχείρησης του και  να του προτείνει λύσεις.

Να χειρίζεται όλες τις νέες τεχνολογίες και να βρίσκεται δίπλα στην επιχείρηση εκμεταλλευόμενος στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.

Οι συνεργάτες του να είναι καλά καταρτισμένοι και να τον συμπληρώνουν.

ΛΟΓΙΣΤΗΣ
Κύλιση προς τα επάνω